Home Nearshoring

Nearshoring

 • De beste ontwikkelaars en testers, direct beschikbaar.
 • Microsoft, PHP, Apps en web development.
 • Bewezen track record
 • Nearshoring is uitbesteden tegen acceptabele kosten
nearshoring team
Technosoft nearshore outsourcing

 

Nearshoring = altijd voldoende personeel, gegarandeerde kwaliteit en kostenreductie.

Zeker weten dat nearshoring (samen)werkt?

Het (gedeeltelijk) outsourcen van uw softwareontwikkeling of testen van software via mensen in Oost-Europa (Nearshoring) lijkt aan de ene kant te mooi om waar te zijn (flexibel inzetbaar, wel de beste mensen beschikbaar en veel goedkoper dan in NL uitbesteden) en aan de andere kant is er veel onzekerheid over hoe dit in de praktijk verloopt (kwaliteit op orde, grip op het proces, bescherming intellectueel eigendom, cultuurverschillen).

Een bewezen manier van werken die u verder kan brengen bij uw innovaties, versterking van het team, refactoring en kwaliteitsverbetering. Softwareontwikkeling draait lang niet alleen om techniek, het is mensenwerk. Door techniek en mens samen te brengen, laten wij dagelijks zien dat nearshoring wel kan werken! Goed voorbereid, perfect uitgevoerd en altijd goed gecontroleerd.

 

Nearshoring voor de IT sector

Nearshoring wordt steeds populairder in de IT-sector. Dit nearshoring bedrijfsmodel houdt in dat bedrijven hun softwareontwikkeling en andere IT gerelateerde taken, zoals personeel en consulting, nearshoren naar landen in de buurt. Het idee achter nearshoring is dat u kunt samenwerken met een team van professionals die geografisch dichter bij uw eigen bedrijfslocatie zijn, en dat er meer face-to-face communicatie mogelijk is dan wanneer u kiest voor offshore personeel. Bovendien zorgt het voor een veel snellere leveringstermijn van de uitbestede projecten door minder tijdzoneverschillen, gemakkelijkere toegang tot resources door kortere reistijden en kostenbesparingen door lagere verzendkosten. Al deze factoren maken het tot een haalbare optie voor IT-bedrijven die op zoek zijn naar efficiëntere en kosteneffectievere oplossingen.

Nearshoring it download

Ervaar de voordelen van Nearshoring met Addcode

Flexibele inzetbaarheid

Bij Nearshoring zetten we ons in voor de meest flexibele en efficiënte inzet van uw softwareontwikkeling en testen. Wij begrijpen dat elk bedrijf anders is en dat elk project een unieke aanpak vereist. Ons team van deskundigen werkt met je samen om een inzetplan te ontwikkelen dat het beste bij je behoeften past en ervoor zorgt dat je ten volle kunt profiteren van de voordelen van nearshoring.

Kwaliteitscontrole en procesoverzicht

Bij Addcode begrijpen we dat je je zorgen kunt maken over de kwaliteit van je softwareontwikkeling en softwaretestprojecten. We werken hard om ervoor te zorgen dat we de beste mensen beschikbaar hebben en de hoogste kwaliteitscontrole processen hanteren. Met ons systeem van werken en onze organisatie kun je er zeker van zijn dat je project aan jouw normen voldoet.

Toegang tot talent met nearshoring

De nearshoring diensten van Addcode bieden toegang tot een getalenteerde en diverse pool van professionals. Ons netwerk zorgt ervoor dat u toegang heeft tot het beste talent, ongeacht waar u zich bevindt. Met onze nearshoring oplossingen kunt u de juiste mensen voor het project vinden, ongeacht waar ze zich bevinden.

 

Vraag hier vrijblijvend een nearshoring voorstel aan

Nearshoring met Addcode werkt:

 • 15 jaar ervaring
 • Ontstaan vanuit eigen ervaringen
 • Alleen de beste mensen
 • Direct contact met de mensen ter plaatse
 • Nederlandse begeleiding
 • Niet te groot en niet te klein
 • Weinig verloop onder de mensen
 • Alle soorten van samenwerking mogelijk
 • Geïntegreerde QA & testing

Nearshoring Moldavië

Ervaar onze ontwikkelcentra voor nearshoring.

Softwareontwikkeling vanuit onze kantoren in Moldavië en Roemenië.

technosoft nearshore

Vragen en antwoorden over nearshoring

Resultaten
 • Hoe start je nearshoring op?

  Hoe start je nearshoring op?

  Wanneer er geen ervaring is met nearshoring, offshoring of überhaupt met outsourcing van software ontwikkeling, dan is het vaak lastig om een goed beeld te krijgen wat dit inhoudt. Dan is een goede voorbereiding van groot belang om te kunnen beoordelen of nearshoring wat voor uw organisatie kan betekenen en wat er van u verwacht wordt om het te laten slagen. Wij besteden dan ook veel aandacht aan een goede start van de activiteiten. Het voordeel van zaken doen met een Nederlands bedrijf is dat wij u in de opstartfase uitgebreid begeleiden. Door middel van een goede analyse van uw situatie kunnen wij adviseren wat voor samenwerking voor u het beste zou kunnen zijn.

  Een gestructureerd proces

  De manier waarop projecten (of detacheringen) worden opgestart is van vele factoren afhankelijk die te maken hebben met zaken als

  1. omvang van het werk
  2. ervaring bij de opdrachtgever
  3. aard van de werkzaamheden
  4. eventuele deadlines, risico’s en andere randvoorwaarden

  Op basis van een zorgvuldige afweging worden keuzes gemaakt om de onderstaande fasen van het opstarten van een nearshore traject te doorlopen.

  1. Eerste inventarisatie omtrent de inhoud van de vraag en de match tussen opdrachtgever en Addcode
  2.  Vooronderzoek op basis van vooraf vastgestelde deliverables
  3. Inschattingen, aanpak en offerte
  4. kennismaking en kick off op locatie of bij u op kantoor.
  5. Inrichten van projectorganisatie, ontwikkelomgeving en kwaliteitsbewaking
  6. Eerste sprint.

  Meer weten over het starten met nearshoring?

  In het onderstaande factsheet kunt u meer lezen hoe een samenwerking met Addcode in zijn werk gaat.

   

  Waarom samenwerken met Technosoft?

  H
 • Kunnen software ontwikkelaars bij ons op kantoor werken?

  Kunnen software ontwikkelaars bij ons op kantoor werken?

  Ja en nee. Onze softwareontwikkelaars komen regelmatig naar onze opdrachtgevers toe om daar te werken aan lopende projecten of nieuwe projecten op te starten of op te leveren, maar de basis van wat wij doen is gebaseerd op een situatie waarbij de mensen op afstand voor u ontwikkelen. Door jarenlange ervaring, de beste mensen en een zeer strak proces zijn wij in staat om dit zo te organiseren dat u vooral kunt profiteren van de voordelen van nearshoring. Sinds vorig jaar laten wij onze allerbeste mensen ook naar Nederland komen om hier te werken. Zo bieden wij capaciteit van mensen aan die in Nederland eigenlijk niet meer te vinden zijn.  Deze lead developers ondersteunen onze buitenlandse teams en de opdrachtgevers met de lastigste uitdagingen, communicatie, architectuur en specifieke kennis over bijvoorbeeld agile development.

   

   

  K
 • Past nearshoring bij mijn organisatie?

  Past nearshoring bij mijn organisatie?

   Vind het antwoord door deze vragen te beantwoorden:

  1. Wat voor bedrijf ben je?
  2. Tegen welke uitdagingen loop je aan?
  3. Hoe ziet je product(ontwikkeling) eruit?

  🚀 Wanner je een grondige analyse maakt over je activiteiten, de IT-omgeving en hoe dit aansluit bij je behoefte aan ontwikkelcapaciteit, dan kun je een antwoord geven op deze moeilijke vraag. Lees hier meer daarover

  P
 • Wat is Nearshoring?

  Wat is Nearshoring?

  Nearshoring of Nearshore software ontwikkeling is het uitbesteden van softwareontwikkeling naar een ander land met een tijdsverschil van maximaal 2 uur. Voor Nederlandse bedrijven betekent dit vrijwel altijd uitbesteding naar Oost-Europa. Nearshoring is de tegenhanger van uitbesteden in eigen land en Offshore software ontwikkeling. Hierbij gaat het om uitbesteding naar bijvoorbeeld India, China of Zuid-Amerika. Nearshore software ontwikkeling is steeds populairder vanwege de krapte op de arbeidsmarkt en de gunstige tarieven in Oost-Europese landen.

  W
 • Wat zijn de risico’s van nearshore outsourcing?

  Wat zijn de risico’s van nearshore outsourcing?

  In grote lijnen zijn er een aantal categorieën van risico’s te benoemen die wij wel eens horen van organisaties die huiverig zijn om hun softwareontwikkeling uit te besteden.

  1. Betrouwbaarheid van de leverancier
  2. kwaliteit van de opgeleverde software
  3. Behoud van kennis
  4. Verlies van grip op het proces.

  De meeste van deze aspecten zijn ofwel van tevoren goed te onderzoeken en in te schatten, ofwel te beheersen binnen het proces. Goed weten waar je aan begint en vooral ook kennis van de eigen (on)mogelijkheden zorgt voor een proces dat beheersbaar is. Wanneer je goed voorbereid begint aan een nearshoring traject kan je ten volle profiteren van de voordelen die het biedt.

   

  W