Axilium

“Wij hadden van het begin de juiste klik met Addcode”

Vooral de flexibiliteit die Addcode biedt als nearshoring partner biedt ons veel voordelen.

  • Axilium
    InvalPool
  • Techniek
    PHP Symfony

Maatwerk software voor het onderwijs

Wij waren op zoek naar een software partner die ons kon ondersteunen bij het vernieuwen en uitbreiden van onze applicatie InvalPool. Niet alleen technische kennis was hier van belang, maar ook een bedrijf dat er voor kan zorgen dat een samenwerking op afstand zeker gaat werken. Addcode heeft ons vanaf het begin hierin goed begeleid en gezorgd dat het werken op afstand geen drempel is maar een toegevoegde waarde. Aldus Jan Jonquiere van Axilium.

Op zoek naar alternatieven voor eigen mensen.

Als relatief klein bedrijf uit het Oosten van het land is het soms best lastig om snel de juiste mensen te krijgen voor bepaalde ontwikkelingen. De arbeidsmarkt is al behoorlijk overspannen en je moet concurreren met een aantal grote bedrijven in de regio. Daarom hebben wij onze blik naar buiten gericht. Via internet kwamen wij bij Addcode terecht. Na een selectie tussen 4 bedrijven hebben wij gekozen om verdere stappen met hun te maken. Het contact schiep meteen vertrouwen en het was direct duidelijk wat we konden verwachten. Het traject om een samenwerking op te bouwen werd ons meteen duidelijk uitgelegd.

Na de eerste Skype meeting werd meteen duidelijk dat we te maken hadden met professionals. We waren onder de indruk van hun kennis en het viel ons op dat de communicatie eigenlijk erg gemakkelijk verliep. Ze hadden net zo goed op de tweede etage boven ons kunnen hebben gezeten! Vrij snel na deze meeting hebben we aangegeven dat we verder wilden en is er in Moldavië een team samengesteld.

Je moet de mensen leren kennen

Binnen een maand zaten we toen al om tafel op het kantoor in Chisinau. Het programma van deze dagen in Moldavië was een combinatie tussen het leren kennen van elkaar, voorbereiden om de ontwikkeling die werd opgestart en kennis opdoen van de manier van werken van elkaar. Daarnaast was er ook de nodige ruimte voor ontspanning en informeel samen zijn. De werksessies gingen inhoudelijk veel over het product, InvalPool, maar niet te veel in detail. De tijd werd voornamelijk gebruikt voor het opzetten van structuur en werkvoorbereiding  voor de eerste sprints.

Invalpool

Het viel ons op dat het cultuurverschil tussen Nederland en Moldavië eigenlijk wel meevalt. We denken en spreken over vergelijkbare dingen en de benadering van het werk sluit ook aan op wat wij gewend zijn. Het persoonlijk contact dat wij in Chisinau hebben gehad met de mensen van Addcode is achteraf zeer waardevol gebleken. Wanneer je de mensen ook informeel hebt leren kennen heb je daar in de dagelijkse omgang profijt van. Het gebouw en de infrastructuur in Chisinau zijn ook prima op orde en de uitstraling van de stad is erg prettig. Wij waren op de hoogte van het feit dat een aantal ontwikkelaars van een partnerbedrijf van Addcode zijn. Hier moesten wij eerst wat aan wennen, maar in de praktijk levert dit geen problemen op. Uiteindelijk is Addcode volledig verantwoordelijk en aanspreekbaar en zit ligt de projectleiding en QA bij de mensen van Addcode.

Anders leren werken, maar wel zoals wij dat willen

Wij waren destijds nog niet erg ervaren met de Agile scrum methodieken. Dit was op het begin lastig. Vooral het maken van User Stories is een vak op zich dat je onder de knie moet krijgen. Je zit zelf al jaren in de materie en alles lijkt voor zich te spreken, maar dat is het niet automatisch voor iedereen. Addcode heeft ons geholpen om het werken met Agile scrum onder de knie te krijgen. Samen met de technical lead developer worden de user stories uitgewerkt in de refinement meetings.

Addcode heeft ook het testen voor haar rekening genomen. Wij hadden een deel van dit testwerk ook wel zelf voor onze rekening kunnen nemen, maar op deze manier werd het door een professionele tester uitgevoerd. Soms was het lastig in de praktijk, aangezien het etstwerk zich vaak ophoopt richting het einde van de sprint. Hiervoor hebben wij een oplossing gevonden door de sprints deels te laten overlappen en zo een constante stroom aan testwerk te creëren.

Flexibel en snel

Uiteindelijk zijn wij heel enthousiast over de flexibiliteit die het ons gebracht heeft en de snelheid van handelen. In december 2017 hebben wij de vraag aan Addcode gesteld en in januari 2018 waren wij al aan de slag! Al met al gaat er wel veel tijd in zitten om alles te beheersen, maar dat zou met elke vorm van uitbesteden zo zijn geweest. Wij hadden gehoopt zelf ook meer capaciteit te hebben voor de ontwikkeling, maar door de krapte op de arbeidsmarkt zit dit er niet in. Hierin zijn we blij met de capaciteit en kennis die Addcode ons brengt.

3 vragen aan Axilium

Waarom hebben jullie voor nearshoring gekozen?

Wij kunnen eenvoudigweg niet aan voldoende goede ontwikkelaars komen. Dat betekent hulp inroepen. Nearshoring maakt het mogelijk om dit soort grote projecten tegen acceptabele kosten uit te laten voeren.

Waarom hebben jullie voor Addcode gekozen?

Wij vinden de combinatie van een gevestigde partij in Nederland met een Oost-Europese tak een goede combinatie. Addcode begeleide ons vanaf het begin op het pad naar nearshoring. Het gaf een vertrouwd gevoel.

Wat is het lastigst?

Het lastigst is het goed duidelijk maken wat je precies wil. Communicatie is hierin heel belangrijk. Dit geldt binnen je eigen onderneming, maar nog meer als je het gaat uitbesteden. Door goede afspraken te maken over procedures, communicatie en verwachtingen kan je dit beheersbaar maken.

Verschillende vormen van samenwerken

Wilt u zelf gaan nearshoren?

U kunt direct een tarief opvragen voor een team ontwikkelaars of testers. Of lees meer informatie over hoe zoiets in zijn werk gaat bij Addcode.