Goodwheel

Technologie

 • Docker, Ruby 2.4, Rails 5
 • Swagger, Grape, Redis, Sidekiq
 • RSpec, RestClient, OAuth2
 • Bootstrap, jQuery/Ajax

 • Sascha Jürgensen
  CEO
 • Technologie
  Ruby on Rails

Van eerste contact tot projectstart in 1 maand. Is dat mogelijk?

Goodwheel is de afgelopen jaren gegroeid van 3 mensen in 2006 naar een team van 25 mensen die dagelijks werken aan het uitbouwen van een online platform voor de verkoop van de scherpst geprijsde automotive producten door geheel Europa.
Om de stijgende vraag naar hun producten goed op te vangen wordt er steeds meer gevraagd van de systemen en platformen die deze multi-channel verkoop moeten ondersteunen. Hierdoor is er een toenemende vraag naar hoog gekwalificeerde mensen die deze ontwikkeling kunnen vormgeven.

Voorstel, beoordeling en ondertekening

Aangezien Goodwheel al meer positieve ervaringen had met het uitbesteden van softwareontwikkeling, was het vanzelfsprekend dat er voor de refactoring van het, op Ruby on Rail gebaseerde, systeem werd gekeken naar een geschikte externe partner.
Tijdens en vlak na het eerste gesprek met Addcode werd al een eerste inventarisatie gemaakt van de belangrijkste aspecten van de samenwerking.

 • Welke personen moeten er betrokken worden bij de ontwikkeling? Zowel bij de opdrachtgever als bij Addcode.
 • Wat is de bestaande manier van werken en organisatiestructuur waar rekening mee moet worden gehouden bij het opzetten van het team?
 • Wat is in grote lijnen de inhoud van het project, wat zijn de doelstellingen en hoe dienen deze behaald te worden?

Na antwoord op bovenstaande vragen werden de technische details in een online meeting verder besproken en vastgelegd met de specialisten van Goodwheel en Addcode. Het enige dat nu nog moest gebeuren, voor een start van het project, was het selecteren van de juiste personen en het opzetten van de benodigde systemen om het project te integreren in de Business logica van Goodwheel.
Een belangrijk aspect van de samenwerking was de mogelijkheid om de ontwikkelaars op het kantoor van Goodwheel te hebben voor de project opstart, voorgang en evaluaties. Doordat hier reeds duidelijk (kosten) afspraken voor gemaakt waren, was het mogelijk om de mensen binnen 2 weken rond de tafel in Duitsland te hebben voor een project kick-off en een snelle start van het project.

Communicatie – daar draait het om

Nadat de ontwikkelaars een week op locatie waren geweest, werd er een project-roadmap opgesteld en de eerste sprints gedefinieerd. Er lag een duidelijke prioriteit bij het eerst technisch goed opzetten van het systeem van ontwikkelen. Deze software architectuur moest er voor zorgen dat er goed omgegaan werd met bestaande systemen en ontwikkelingen en deze goed te integreren in de nieuwe en bestaande ontwikkelingen, development stack en bibliotheken. Door een open discussie over een efficiënte verdeling van taken in het Agile team en de intensieve begeleiding door de lead developer van Addcode, konden mogelijke hindernissen snel worden weggehaald. Hierdoor is er vanaf het begin een zeer positief samenwerkingsklimaat ontstaan, wat de samenwerking vanaf het begin heeft gestimuleerd
Ook in het management van Goodwheel is de actieve houding en de oplossingsgerichtheid van het ontwikkelteam opgevallen. Sommige van deze ideeën zijn reeds doorgedrongen tot het hoofdkantoor van PON in Nederland, waar Goodwheel onderdeel van is. Of hier in de nabije toekomst nog verdere uitbreiding op het gebied van ontwikkeling, testen of advies ontstaat zal de toekomst uitwijzen. Het staat echter vast dat de conclusie, na een jaar van samenwerking, is dat men kan vertrouwen op een goede samenwerking en dat als men Addcode eerder had leren kennen, men zeker al eerder zou hebben samengewerkt.

Ook op zoek naar een ervaren Ruby ontwikkelaar?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden om samen te werken met onze ervaren Ruby ontwikkelaars.