Home Addcode werkwijze Dedicated Team

Dedicated Team

“Een verlengstuk van uw eigen ontwikkelteam”

 • Aan de slag met de beste en ervaren softwareontwikkelaars.
 • Flexibel en kosten efficiënt voor u inzetbaar op elk  gebied.
 • Wij werken alleen met senior developers binnen het Dedicated Team.
Dedicated team aan tafel

Wat is een Dedicated software Team?

Een Dedicated Team is een manier van samenwerken waarbij er aan u een team ter beschikking wordt gesteld. U vervult zelf de rol als Project Manager / Product Owner en bent als opdrachtgever volledig in controle als het gaat om de requirements, prioriteiten, inzet en output van het team. Bij Addcode zorgen wij voor de selectie van de beste mensen voor uw situatie, het nakomen van de afspraken en controle en sturing op locatie wanneer dit wenselijk is.

Een Dedicated Team is een optimale situatie voor het werken in Agile teams. Hierin zijn wij zelfs in staat om teams van de opdrachtgever en onszelf volledig te integreren, waardoor er een optimale benutting van wederzijdse kennis en ervaring is.

De voordelen

Een Dedicated team heeft veel voordelen, afhankelijk van de duur van het project, hoe complex de software ontwikkeling is en de benodigde technische expertise:

 1. Software ontwikkelaars die alleen gericht zijn op het project van de opdrachtgever. De mensen kunnen voor de volle 100% worden ingezet op uw project.
 2. Wanneer een Dedicated Team enige tijd voor dezelfde opdrachtgever aan het werk is zal er ervaring op worden gedaan over de manier van werken en het domein van de opdrachtgever. Addcode zorgt voor het borgen van deze ervaring binnen het team op langere termijn.
 3. U heeft zelf zicht op de kwaliteiten van de teamleden. Hierdoor sluiten kennis en ervaring optimaal aan bij de wensen van de klant.
 4. Na verloop van tijd zal er een hecht team ontstaan. Zowel binnen het Dedicated Team als tussen dit team en de betrokken personen van de opdrachtgever.
 5. Er is een goede uitwisseling van kennis, ideeën en ervaring mogelijk als er goed wordt samengewerkt over een langere periode. Teams kunnen over en weer van elkaar leren en elkaar scherp houden.
 6. In combinatie met een agile manier van werken is er een optimale flexibiliteit ten opzichte van wijzigingen en nieuwe (verbeterde) inzichten en leerprocessen.
 7. Naast de aansturing door de opdrachtgever kan er geprofiteerd worden van extra aansturing, controle of toezicht door Addcode.
 8. Aantrekkelijk kostenstructuur. Door de inzet van een team voor een langere termijn en de aansturing van de opdrachtgever is het mogelijk om tegen zeer aantrekkelijke tarieven te werken. In combinatie met Nearshore Outsourcing kunnen hierdoor aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd worden.
 • Kan een Dedicated team voor u de oplossing zijn?
 • Stel uw eigen team met software engineers samen
 • Keuze uit verschillende specialisten
 • Development, testing en DevOps

Een dedicated team inschakelen?

Ontdek dan in deze video of onze werkwijze aansluit bij uw wensen! Vragen over het dedicated team van Addcode? Dan staan we voor u klaar.

  De nadelen van een Dedicated Team

  Er zitten natuurlijk ook nadelen ten opzichte van andere manieren van samenwerken. Aangezien het Dedicated Team, zoals de naam al zegt, speciaal aan 1 bepaalde opdrachtgever is toegewezen, zal het iets duurder zijn dan bijvoorbeeld een samenwerking op basis van Time and Material.

  U bent als opdrachtgever verantwoordelijk voor de aansturing van het Dedicated Team. Dit kost tijd en er is wel enige ervaring voor nodig om dit goed (op afstand) te kunnen. In de praktijk helpen wij organisaties die dit voor het eerst doen, in de opstartfase. met onze ervaring kunnen wij zorgen dat u dit snel onder de knie krijgt.

  Een Dedicated team moet een verlengstuk worden van de eigen ontwikkelafdeling van de opdrachtgever. Hierbij is aandacht voor onder andere:

  • De bedrijfscultuur
  • Management stijlen
  • Project methodologie
  • Ontwikkel platformen
  • Tools

  Het is ook mogelijk om te ontwikkelen op de ontwikkelomgeving van de opdrachtgever. Wanneer een Dedicated Team over langere periode wordt ingezet zal er een actieve samenwerking zijn op het gebied van kennis, innovatie en ervaring.

  Aangezien er van tevoren geen duidelijk hoeft te zijn over de inhoud en het einddoel van de ontwikkeling, is er ook geen traject van vooronderzoek nodig om een samenwerking te starten. Dit betekent dat het team snel ingezet kan worden als het profiel van de ontwikkelaars bekend is

  Ontdek hoe wij samenwerken in dit factsheet

  Hoe ziet een samenwerking er in de praktijk uit en wat levert dit u op? In deze factsheet geven wij u graag een overzicht van onze dienstverlening en wat u kunt verwachten bij een samenwerking met Addcode.

  Kosten van een vast team

  De kosten voor een dedicated team kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren.

  • De grootte van het team
  • De expertise van de leden
  • De locatie van het team
  • De duur van het project

  Over het algemeen kan een Dedicated Team op korte termijn duurder zijn dan het inhuren van individuele freelancers of het werken met een extern bedrijf, omdat u verantwoordelijk bent voor alle kosten van het team, zoals salarissen, belastingen, verzekeringen en andere voordelen.

  Een Dedicated Team kan echter voordeliger zijn op de lange termijn, omdat u meer controle hebt over het team en de output. Het kan ook leiden tot meer betrokkenheid en loyaliteit van het team, omdat ze zich meer verbonden voelen met het project en het bedrijf.

  Het is altijd raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende bedrijven en teams om de kosten te vergelijken en te bepalen welke optie het beste bij u past.

  Dedicated Team via Addcode

  De integratie tussen de teamleden van de opdrachtgever en Addcode kan worden vorm geven door gemengde teams te maken, waardoor de inbedding van de Dedicated Team leden binnen de organisatie van de opdrachtgever zo optimaal mogelijk is. Er kan gewerkt worden met een vast budget of een vastgestelde periode waarvoor het Dedicated Team wordt ingezet. Facturatie gebeurt maandelijks achteraf.

  Wilt u weten wat een Dedicted Team voor u kan betekenen? Of wat de kosten voor uw project kunnen zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie.