Home QA & Testing werkwijze Dedicated Test Team

Dedicated Test Team

Onze software testers zijn een verlengstuk van uw eigen testteams.

Aan de slag met de beste en meest ervaren software testers. Een flexibele en kostenefficiënte oplossing die een onderdeel wordt van uw eigen organisatie

 

Wat is een Dedicated Test Team?

Een Dedicated Test Team is een manier van samenwerken waarbij u een team ter beschikking wordt gesteld. U vervult zelf de rol als Test Manager / QA Manager en bent als opdrachtgever volledig in controle als het gaat om de requirements, prioriteiten, inzet en output van het team. Bij Addcode zorgen wij voor de selectie van de beste mensen voor uw situatie, het nakomen van de afspraken, controle en sturing op locatie wanneer dit wenselijk is.

Een Dedicated Team is een optimale situatie voor het werken in Agile teams. Hierin zijn wij zelfs in staat om teams van de opdrachtgever en onszelf volledig te integreren, waardoor er een optimale benutting van wederzijdse kennis en ervaring is.

Voordelen van een Dedicated Test Team en goede software testers

Een Dedicated Test Team en goede software testers hebben in bepaalde situaties veel voordelen:

 1. Software testers die alleen gericht zijn op het project van de opdrachtgever. De mensen kunnen voor de volle 100% worden ingezet op uw project.
 2. Wanneer een Dedicated Test Team enige tijd voor dezelfde opdrachtgever aan het werk is zal er ervaring op worden gedaan met de manier van werken en het domein van de opdrachtgever. Addcode zorgt voor het borgen van deze ervaring binnen het team op langere termijn.
 3. U heeft zelf zicht op de kwaliteiten van de teamleden. Hierdoor sluiten kennis en ervaring optimaal aan bij de wensen van de klant.
 4. Na verloop van tijd zal er een hecht team ontstaan. Zowel binnen het Dedicated Test Team als tussen dit team en de betrokken personen van de opdrachtgever.
 5. Er is een goede uitwisseling van kennis, ideeën en ervaring mogelijk als er goed wordt samengewerkt over een langere periode. Teams kunnen over en weer van elkaar leren en elkaar scherp houden.
 6. In combinatie met een agile manier van werken is er een optimale flexibiliteit ten opzichte van wijzigingen en nieuwe (verbeterde) inzichten en leerprocessen.
 7. Naast de aansturing door de opdrachtgever kan er geprofiteerd worden van extra aansturing, controle of toezicht door Addcode.
 8. Aantrekkelijk kostenstructuur. Door de inzet van een team voor een langere termijn en de aansturing van de opdrachtgever is het mogelijk om tegen zeer aantrekkelijke tarieven te werken. In combinatie met Nearshore Outsourcing kunnen hierdoor aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd worden.

 

Zijn er ook nadelen?

Zijn er ook nadelen? Dedicated Team Model vs. Time and Material

Er zitten natuurlijk ook nadelen ten opzichte van andere manieren van samenwerken. Aangezien het Dedicated Test Team, zoals de naam al zegt, speciaal aan 1 bepaalde opdrachtgever is toegewezen, zal het iets duurder zijn dan bijvoorbeeld een samenwerking op basis van Time and Material. U bent als opdrachtgever verantwoordelijk voor de aansturing van het Dedicated Test Team. Dit kost tijd en er is wel enige ervaring voor nodig om dit goed (op afstand) te kunnen. In de praktijk helpen wij organisaties die dit voor het eerst doen, in de opstartfase. met onze ervaring kunnen wij zorgen dat u dit snel onder de knie krijgt.

Bij Addcode bieden we zowel een Dedicated Test Team model als een tijd en materiaal model voor QA testen. Het eerste wordt meestal gebruikt voor langlopende projecten die regelmatig onderhoud of updates vereisen, omdat het een vaste prijs en schaalbaarheid biedt om aan de behoeften van het project te voldoen.

Het Time and Material model is beter geschikt voor kortlopende projecten met een ongedefinieerde reikwijdte, omdat het meer flexibiliteit biedt in termen van kosten en middelen. Dit maakt het ideaal voor agile projecten die vaak aanpassingen of veranderingen nodig hebben.

Met beide opties kunt u erop vertrouwen dat het project op tijd en binnen het budget wordt afgerond. Het maakt niet uit wat uw wensen en vereisten zijn, wij bieden volgens het juiste model de oplossing. Kies het model dat het beste bij uw behoeften past en laat ons u helpen om de gewenste resultaten te behalen.

Eigenschappen van een Dedicated Test Team

Een Dedicated team moet een verlengstuk worden van uw in house team. Hierbij is ondere andere aandacht voor:

 • De bedrijfscultuur
 • Management stijlen
 • Project methodologie
 • Test platformen en tools

Het is ook mogelijk om te testen op de ontwikkelomgeving van de opdrachtgever. Wanneer een Dedicated Test Team over langere periode wordt ingezet zal er een actieve samenwerking zijn op het gebied van kennis, innovatie en ervaring.

Aangezien er van tevoren geen duidelijk hoeft te zijn over de inhoud en het einddoel van de testomgeving, is er ook geen traject van vooronderzoek nodig om een samenwerking te starten. Dit betekent dat het team snel ingezet kan worden als het profiel van het team bekend is. De integratie tussen de teamleden van de opdrachtgever en Addcode kan worden vorm geven door gemengde teams te maken, waardoor de inbedding van de Dedicated Test Team leden binnen de organisatie van de opdrachtgever zo optimaal mogelijk is. Er kan gewerkt worden met een vast budget of een vastgestelde periode waarvoor het Dedicated Test Team wordt ingezet. Facturatie gebeurt maandelijks achteraf.

 • +31 (0)570 68 29 00
 • info@addcode.nl
 • Geheel vrijblijvend

Egor Gucinsky QA Manager

Blijven investeren in de opleiding van onze testers en software developers!

Bij Addcode streven we er altijd naar onze expertise uit te breiden. Dit doen we onder andere door onze mensen vaak deel te laten nemen aan beurzen, workshops, conferenties en cursussen. Permanente educatie, zowel lokaal als internationaal, zorgt ervoor dat wij altijd voorop blijven lopen in de ontwikkeling van onze mensen.

Ook in de praktijk wordt veel kennis opgedaan, dankzij onze internationale aanwezigheid. Binnen de Addcode organisatie kunnen onze ontwikkelaars en testers deelnemen aan projecten voor klanten uit diverse branches, MKB en grote bedrijven, verschillende sectoren en in diverse landen in Europa.

De voortdurende educatie van ons Dedicated Development Team heeft een aantal belangrijke voordelen voor onze klanten:

 • Korte inwerktijd bij nieuwe projecten.
 • Continue training, ook gedurende lopende projecten.
 • Flexibiliteit in op- en afschalen van teams, door gedeelde kennis binnen onze organisatie.
 • Werken met bewezen workflows en strategieën.
 • Gebruik van processtandaardisatie zoals bijvoorbeeld ISTQB-normen.