Home Redenen voor nearshore software development

Redenen voor nearshore software development

"Waarom nearshore software development beter is dan uitbesteden in Nederland"

Het zijn niet alleen de lagere kosten die een overstap naar nearshoring logisch maken.

Redenen voor nearshore software development
Delen

Dé redenen voor nearshore software development

Net als vele andere bedrijven heeft u de grootste moeite om goed IT-personeel te vinden. In de huidige krappe arbeidsmarkt is het noodzakelijk om u te oriënteren op alternatieven. Nearshoring is er een van. Helaas bestaan er nog steeds veel vooroordelen over nearshoring die ondernemers er van weerhouden om voor deze optie te kiezen. Wij hebben de belangrijkste redenen op een rij gezet waarom nearshore software development juist aantrekkelijker is dan andere manieren van uitbesteden.

  • Betaalbaar uitbesteden

Onder de streep zijn de tarieven bij nearshoring software development vergelijkbaar met vaste werknemers, maar het verschil is dat je in het eerste geval volledig flexibel bent (makkelijk op- en afschalen) en dat je geen secundaire arbeidskosten hoeft te betalen (vakantie, ziekte, auto’s, huisvesting e.d.). Hierdoor is een optie via nearshoring vaak uiteindelijk goedkoper en compenseert ruimschoots de eventuele extra kosten voor begeleiding van de mensen op afstand. Dit is vooral interessant voor het MKB. Het grootste voordeel in vergelijking met uitbesteden in Nederland zit echter in de tarieven; in Oost-Europa liggen deze maar liefst 2 tot 2,5 keer lager dan in Nederland.

  • Het is makkelijk om op- of af te schalen

Nearshoring biedt op ieder moment optimale flexibiliteit. Heeft uw bedrijf te maken met een sterke groei? Dan is het geen enkel probleem om meer capaciteit in te schakelen. Heeft u te maken met tegenslag en loopt uw grootste opdrachtgever onverwacht weg? Dan kunt u eenvoudig de inzet afschalen, zonder dat u ergens aan vast zit. Omdat er gewerkt wordt met een veel groter potentieel aan werknemers en een flexibelere arbeidsmarkt is het bij nearshore software development vaak makkelijker om op korte termijn meer of minder capaciteit in te zetten, dan in de overspannen Nederlandse uitbestedingsmarkt.

  • Grotere beschikbaarheid van IT-ers

In Nederland is het aanbod van goed geschoolde IT-ers inmiddels zeer beperkt. De beste krachten zijn immers al aan het werk en daarmee niet meer beschikbaar. In Oost-Europa is de vijver met IT-talenten waaruit u kunt putten simpelweg een stuk groter, hoewel het inmiddels ook daar lastiger wordt om geschikte mensen te vinden. Des te belangrijker wordt het om een ervaren specialist in te schakelen die zijn weg weet te vinden in Oost-Europa en beschikt over de juiste connecties.

  • Vakbekwame en gedreven medewerkers

Sprekend vanuit onze eigen ervaring: Arbeidskrachten uit Oost-Europa hebben over het algemeen een net iets andere houding ten opzichte van hun werk. Ze zijn zeer betrokken bij datgene wat ze doen en beschikken over een enorme drive om het goed te doen. Ze werken keihard om een product te leveren van de beste kwaliteit. Ook van onze klanten krijgen wij dit regelmatig als feedback.

Ten slotte: Tien jaar geleden gingen wij zelf het nearshore software development avontuur aan. We hebben veel fouten gemaakt maar juist daardoor weten we precies hoe het werkt. Inmiddels hebben we een fantastisch team in Moldavië dat integraal onderdeel uitmaakt van ons bedrijf en dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en testen van onze software. We begrijpen dat er bij veel mensen nog een negatief beeld bestaat van werknemers in Oost-Europa. Dit beeld is echter niet terecht en gebaseerd op vooroordelen. Vanuit onze eigen positieve ervaringen roepen wij je op om je daar vooral niet te laten weerhouden.

De belangrijkste les die wij willen meegeven: Software ontwikkeling is mensenwerk. Uiteindelijk gaat het er om mensen met elkaar te verbinden, op alle niveaus. Het is steeds weer een uitdaging om te zoeken naar de juiste match. Investeer tijd in het voortraject en ga het avontuur alleen aan als beide partijen er 100% vertrouwen in hebben!

Neem vooral contact met ons op om meer te weten te komen over wat nearshore software development kan betekenen voor uw bedrijf. Eerst meer lezen? Download dan dit whitepaper over nearshoring!

 

 

Literatuurlijst