Home Slim software nabouwen

Slim software nabouwen

 • Van tevoren weten waar je aan toe bent.
 • Houd de kosten binnen de perken.
 • Altijd zicht houden op het project.
 • Continue sturing op kwaliteit.
Slim software nabouwen

Binnen veel organisaties is software aanwezig die aan het einde van de levensduur is. Vaak zijn deze applicaties zeer stabiel, maar krijgen steeds meer problemen als het gaat om het onderhoud, koppeling naar andere systemen of bijvoorbeeld een migratie naar cloud omgevingen. Daarnaast wordt het behouden en vinden van goede ontwikkelaars op deze legacy een steeds groter probleem. Tijd om de software te gaan nabouwen. Maar wat is slim software nabouwen?

Wat is slim software nabouwen?

Slim software nabouwen is een combinatie van de ervaring en kennis van lokale ervaren mensen en het inzetten van een team software ontwikkelaars in het buitenland, volgens een strak geregisseerde aanpak, die zorgt voor een voorspelbaar resultaat tegen acceptabele kosten.

 1. ANALYSE: opstart, analyse en begeleiding door een ervaren software architect en lead developer met kennis van de materie.
 2. UITVOERING: door louter senior ontwikkelaars met specifieke kennis van het nabouwen van software.
 3. KOSTEN REDUCTIE: door het inzetten van teams in het buitenland.
 4. ZEKERHEID: door het integraal inzetten van QA en testen van begin tot eind.
 5. GRIP: door de opdrachtgever van begin tot eind inzicht te geven in de ontwikkeling.

Het lijkt allemaal voor de hand te liggen, maar is in de praktijk vaak lastig om goed uit te voeren. Addcode heeft een manier van werken ontwikkeld, waarbij alle aspecten de juiste aandacht krijgen en zorgen voor een slimme manier om software na te bouwen. Deze aanpak kan er voor zorgen dat u met meer zekerheid kunt voorspellen hoe lang een ontwikkeling gaat duren en wat het u gaat kosten, mits de uitgangspunten helder zijn. Softwareontwikkeling blijft uiteraard nog steeds mensenwerk en soms onvoorspelbaar, maar u heeft altijd  inzicht op wat er gebeurt en zal niet verrast worden door de uitkomst.

Deze gestructureerde aanpak heeft wel een aantal cruciale onderdelen in zich die strikt doorgevoerd moeten worden.

 1. Gedegen vooronderzoek waardoor uitgangspunten, verwachtingen en eindresultaat helder zijn.
 2. kwaliteitsborging door middel van professionele QA en testing.
 3. uitvoering door louter senior developers.
 4. Transparante ontwikkeling en heldere communicatie volgens bewezen standaarden, gedurende het gehele proces.

Op basis van deze uitgangspunten is een systeem ontwikkeld dat helder is over verwachtingen en resultaat.

 • U weet zeker wat u wilt ontwikkelen
 • Alle uitgangspunten en requirements zijn bekend
 • Addcode neemt de risico's van u over

Slim software bouwen met Addcode

Slimmer en sneller software (na)bouwen?

Door een nieuwe manier van werken kunnen wij sneller software ontwikkelen, ombouwen of bijvoorbeeld Apps bouwen.

Samenwerking

De nieuw te ontwikkelen applicatie bouwen wij samen. U bent verantwoordelijk voor de business, wij zijn verantwoordelijk voor de techniek. U bepaalt zelf welke vorm van samenwerking u kiest. Heeft u behoefte aan een aanvulling op uw eigen team of moeten wij de verantwoordelijkheid volledig zelf op ons nemen in een project met vaste prijs en gegarandeerde levertijd? Meerdere uitvoeringen zijn mogelijk.

De kern van deze samenwerking zit hem in de juiste middelen bij de opdrachtnemer EN de opdrachtgever. Het is van groot belang om vooraf duidelijk te krijgen wat er van u als opdrachtgever wordt verwacht. Dit is soms wat anders dan u gewend was, doordat er wordt uitbesteed, maar ook vanwege het specifieke karakter van het nabouwen van software.

Wilt u meer weten over het slim nabouwen van software? Neem gerust contact met ons op, met Addcode bent u Zeker in software!